LIFE: Vacanta de primavara

Am făcut-o și pe asta! 1200 km cu mașina, 3 granițe, 17 ore…..sounds a lot🙈 🤓 + toddler de 1 an și 3 luni 😁.

Ne-am decis noi (eu și soțul) într-o seară…să mergem în Germania, în munti, ca doar nu are Romania destui munți 🙄.Am ales locația, un mic sătuc nemțesc, unde era stabilit temporar,  nașul Anei.

Destinația: Reit im Winkl– aer curat, peisaje to die for, în imprejurimi am gasit cascade,  lacuri…..un adevarat rai pentru iubitorii de munte. Este o stațiune care poate fi explorată atât iarna cât și vara, se găsesc o grămadă de trasee montane, iar locuitorii din zonă te asigură că sunt foarte sigure și că nu te vei întâlni cu nici un animal sălbatic, deoarece nu mai există așa ceva la ei, din păcate….. în schimb, noi ne-am întâlnit cu o felină….domesticită….😸.

DSC_0398

DSC_0413

Drumul. A fost unul lung, obositor în special la sosire, deoarece s-a aglomerat la granițe (ne-am gândit noi să pornim luni- a doua zi de Paști 🤓 și să facem drumul într-o zi )  astfel am pierdut 4 ore pe drum, din cauza traficului îngreunat.

Drumul cel mai scurt către destinația noastră, după ultima graniță era închis, între orele 20:00-06:00, deoarece, după cum am menționat mai sus, în pădurile din jurul acelui sat nu se mai găsesc animale salbatice- căprioare, urși, lupi, etc.,  iar singurele vietăți sunt broscuțele, care sunt protejate de stat și sunt “lăsate” să treacă șoseaua 🙄 în siguranță,  fără ca mașinile să le poată răni- iar din aprilie până la sfârșitul lunii mai, acel drum este închis, așadar am mai ocolit încă 15km. (this story  is not a joke 😄  )  

Ana a fost foarte răbdătoare cu noi ( cu mici excepții ). Drumul a durat 1 zi întreagă, am reușit să îi pun de mâncare de acasă, astfel am evitat mâncărurile din benzinării sau din restaurantele de pe autostrăzi.

Cu ajutorul mamamag.ro  ( unde am găsit idei foarte ok de rețete de mâncare pentru drum) i-am facut eu de mancare, și am completat cu iaurturi și fructe. Ne-a ajuns, Ana a fost mulțumită. La mers i-am facut pentru mic dejun pancakes cu banane, la amiază bulete de brocoli cu parmezan iar la cină, brioșe de griș cu măr și scorțișoară. La întoarcere am repetat micul dejun și cina iar pentru amiază i-am făcut sufleu de spanac. Ca orice familie cu copil am pornit cu “casa în spate” -pat de voiaj, scaun de masă, am dus inclusiv o oală în care să ii fac de mâncare 😏, etc.-  am fi putut găsi și acolo, dar ce e sigur e sigur, iar atâta timp cât am fost cu mașina, ne-am permis să ducem mai multe  bagaje. Încep să învăț de la vacanță la vacanță să duc tot mai puțin cu mine, data viitoare mi-am promis ca voi renunța la accesoriile de bucătărie 🙈, asta include și scaunul de masă 😊.

Chiar dacă drumul a fost obositor iar Ana nu și-a facut orele de somn, peisajele care ne-au întâmpinat a doua zi ne-au făcut să uităm de oboseala acumulată din cauza drumului. În prima și a doua zi a nins ca în povești, apoi încet, încet temperaturile au început să crească, zăpada să se topească, am avut parte de două anotimpuri, iarnă și primăvară, in 4 zile 😌.

   DSC_0570

Va recomand, măcar o data în viață să ajungeți într-un sat bavarez, am găsit oameni primitori, dornici să te servească și să te ajute. Ne-am mirat, incă o dată, de curățenia pe care o găsești în curțile lor,  chiar și o curte dezordonată arată mai bine ca una ordonată la noi 🙈, de faptul că într-un sat de 2400 de locuitori nu exista o groapă sau un gunoi aruncat aiurea…. ne minunăm de fiecare dată când iesim din țară către Vest și ne întrebăm dacă, vom ajunge noi, la nivelul lor….. vreodată- raspunsul mi-l dau tot eu, NU… ceea ce au ei ține de cultura lor, care este transmisă din generații în generații.

În consecință, am avut parte de o vacanță foarte frumoasă și relaxantă, Ana s-a adaptat foarte repede, iar datorită faptului că am fost doar noi și s-a simțit în siguranță, a acumulat noi cunostinte, printre care a început să fie stăpână pe mers și cel mai important,  să spună “dada”= ” tata”.

DSC_0465

DSC_0490

DSC_0552

Cu drag,

ramona-c-1


2 thoughts on “LIFE: Vacanta de primavara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s