HOME: Bucatarie organizata

Dacă tot am discutat despre organizarea dressingului într-un articol anterior, m-am gândit să vă vorbesc despre organizarea ingredientelor din bucătarie și cămară.

Avem o bucatarie destul de mică, care se aglomerează extrem de rapid 😊. O dată cu împlinirea vârstei de 6 luni a Anei, bucătăria s-a micșorat ( am adăugat scaunul de masă al ei, zilnic se gătește ceva- în special pentru ea).

Începand de la electrocasnice, la borcanele cu gem nedesfăcute de 2 ani (habar nu am de ce le țineam 😁 !), cadouri primite după nuntă (seturi de pahare, tacâmuri, chestii de porțelan),  sticlele cu vin de toate felurile și terminând cu o mulțime de lucruri pe care nu le folosesc și nu le voi mai folosi, TOATE acestea, puse alandala 🙄 îmi umpleau cămara și bucătăria.

Așadar, m-am hotărât să fac ordine…. care a durat 2 zile ….dar, cu greu, am terminat. Am făcut câteva poze înainte:

DSC_0350-1

DSC_0342-1

Cam așa arăta cămara 🙈 și dulapul cu ingrediente, yep i know, era dezordine – nu mă mir că nu găseam nimic, multe nici nu știam că le am 😂, înainte să ma apuc să o ordonez și să o golesc de lucrurile nefolositoare.

Așa arată în prezent:

DSC_0364-1

DSC_0355-1

Ce/Cum am facut?

Am comandat, în mare parte de la Ikea recipiente din plastic (am ales plasticul deoarece este mai ușor, iar încărcarea rafturilor nu este atât de mare) pe care le-am umplut cu ingredientele pe care le folosesc cel mai des în bucătărie… știu… sunt multe 😊. Faptul că erau punguțe și pungi, care se vărsau de fiecare dată când le deschideam, pe care de multe ori nu le găseam când le căutam și ajungeam sa cumpăr altele, of course, iar termenele de valabilitate erau de mult expirate, m-am hotărât să fac o schimbare.

În cămară am utilizat și coșuri pentru organizarea oalelor, tigăilor, sticlelor cu ulei, oțet și pentru alte ingrediente.

DSC_0361-1

DSC_0369-1

Cel mai greu a fost să găsesc recipiente din plastic simple ( aveam eu în cap unele modele și nu m-am lăsat până nu am găsit ce doream), cu greu am găsit la Ikea. Am constatat că majoritatea recipientelor simple, sunt din sticlă, pe care de cele mai multe ori le găsești mai ieftine decât plasticul. Oricum cele din sticlă le-am folosesc în special pentru cămară.

Poate vă întrebați, cât va dura până voi ajunge din nou la pungi și punguțe. Eu sper să nu mai ajung acolo, deoarece este mult mai simplu și mai ușor să le folosesc din aceste recipiente. Singurul lucru pe care trebuie să îl fac este să le reumplu și să schimb eticheta cu valabilitatea produsului (pe care o tai de pe ambalaj și o pun în caserole).

Sortarea o puteți face în orice fel de recipiente, pe care le puteti găsi în magazinele mari (Kaufland, Auchan, Selgros, Metro, etc), dar și la altele ca Pepco, Lidl (când sunt promoții), Jisk, etc.

Mai jos aveți exemple de alte metode de organizare în bucătărie:

pantry 4

pantry 7

pantry 1

pantry 3

pantry 6

pantry 2

pantry 5

Cu drag,

ramona-c-1

 

P.S. -Sursa pozelor la exemple- pinterest.com

2 thoughts on “HOME: Bucatarie organizata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s